Ministrul Mircea Fechet s-a întâlnit în data de 16 august 2023, la sediul Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, cu reprezentanții Asociației OIREP Ambalaje

Ministrul Mircea Fechet s-a întâlnit în data de 16 august 2023, la sediul #MMMAP, cu reprezentanții Asociației OIREP Ambalaje, care reprezintă mai multe #OIREP – Organizații care Implementează obligațiile privind Răspunderea Extinsă a Producătorului. La întâlnire a mai participat Laurențiu Neculaescu, președintele #AFM și Mihaela Frăsineanu, consilier de stat la Cancelaria Prim-Ministrului.
Temele abordate în cadrul discuțiilor s-au referit la impactul modificărilor legislative, din domeniul managementului deșeurilor, asupra realizării obiectivelor aferente anului 2023, dar și despre crearea unui mecanism prin care se dorește eficientizarea colectării din fluxul de deșeuri municipal, prin colaborarea dintre OIREP și UAT.
”Deși am făcut progrese semnificative în ultimii ani, România rămâne, în continuare, codașa Europei la capitolul colectare separată și reciclare, fiind departe de a îndeplini țintele naționale și comunitare. Deșeurile din ambalaje, rămân, în continuare, cea mai mare categorie de deșeuri pe care, în loc să le trimitem la reciclare, le ducem amestecate la depozitare sau, mai grav, le întâlntâlnim aruncate ilegal în natură. Avem speranțe mari că lucrurile se vor schimba anul acesta, odată cu implementarea #SGR, însă ambalajele din băuturi reprezintă doar o mică parte din totalul deșeurilor din ambalaje, iar îndeplinirea țintelor nu va fi posibilă decât prin contribuția comună a tuturor actorilor de pe lanț: producători, retaileri, OIREP, colectori, reciclatori, UAT și ADI, autorități centrale, locale și, bineînțeles, generatorii de deșeuri”, a precizat ministrul Mircea Fechet.

Privacy Preference Center

Preferință

Preferință

Marketing

Marketing

Statistici

Statistici

Other

×

Salut!

Dă click pe iconița de mai jos și discută cu unul dintre colegii noștri pe WhatsApp sau trimite-ne un email pe adresa comercial@ecoromambalaje.ro

× Salut! Cu ce te putem ajuta?