Asociația OIREP Ambalaje continuă seria întâlnirilor de lucru, de această dată cu reprezentanții Federației Asociațiilor de Dezvoltare Intercomunitară (FADI).

În cadrul celei de-a doua întâlniri de lucru, care a avut loc joi, 27 iulie, la care au fost prezenți cei 10 membri ai Asociației OIREP Ambalaje alături de 10 reprezentanți FADI, au fost dezbătute subiecte precum:
  • Necesitatea clarificării sintagmei “Cantități care intră în instalația de reciclare” în contextul confirmării cantităților reciclate, prin introducerea în legislație a unei definiții care să stabilească clar atât cantitățile care vor fi luate în calcul la realizarea obiectivelor, cât mai ales momentul raportării, astfel încât finanțarea sistemului să nu fie blocată și să fie asigurată predictibilitatea acestei activități pe întreg lanțul de gestionare a deșeurilor de ambalaje pentru toate părțile interesate.
  • Cele două asociații au convenit să realizeze un demers comun in raport cu autoritățile centrale (Ministerul Mediului, AFM) pentru a introduce aceste clarificări în OUG 196/2005 privind Fondul pentru mediu, respectiv OM 578/2006 (Metodologia de calcul al contribuțiilor și taxelor datorate la Fondul pentru mediu).
  • Impactul Sistemului Garanție Returnare (SGR) asupra colaborării OIREP – ADI și întrebările fără răspuns de până acum, fără de care membri acestora nu vor ști ce și cum vor gestiona anul viitor.
  • Decizia de a lucra împreună pentru implementarea unui mecanism de coordonare a gestionării deșeurilor de ambalaje la nivel național (tip “Clearing House”) propus de OIREP-uri, având ca obiective: finanțarea de către toate OIREP-urile a cantităților colectate din fluxul municipal și creșterea performanței sistemelor de management integrat al deșeurilor (SMID) implementate la nivel județean pentru atingerea obiectivelor în condiții de eficiență.
  • Participanții au stabilit permanentizarea acestor întâlniri și foaia de parcurs pentru o colaborare cât mai eficientă. Următoarea intâlnire va avea loc în data de 24 august având ca temă relația contractuală OIREP – ADI.

 

 

Privacy Preference Center

Preferință

Preferință

Marketing

Marketing

Statistici

Statistici

Other

error: Content is protected !!
×

Salut!

Dă click pe iconița de mai jos și discută cu unul dintre colegii noștri pe WhatsApp sau trimite-ne un email pe adresa comercial@ecoromambalaje.ro

× Salut! Cu ce te putem ajuta?