Despre noi

ECO – ROM AMBALAJE este o organizatie infiintata in anul 2003 de catre industrie si actioneaza ca o interfata pentru o misiune in interesul public: protejarea mediului inconjurator prin respectarea angajamentelor privind atingerea obiectivelor de valorificare si reciclare a deseurilor de ambalaje.

Prin contractul de preluare a responsabilitatii Eco-Rom Ambalaje indeplineste obiectivele de valorificare si reciclare a ambalajelor introduse pe piata pentru companiile producatoare sau importatoare de produse ambalate.

In anul 2004 organizatia devine operationala.

In acelasi an Eco-Rom Ambalaje devine activa la nivel european reprezentand industria romaneasca in cadrul PRO Europe, organizatia umbrela ce reuneste expertiza cumulata a 31 de organizatii din Europa implicate in colectarea separata si reciclarea deseurilor de ambalaje precum si expertiza tehnica in managementul ambalajelor acumulata de cele peste 130.000 de companii.

In perioada 2005-2013, urmare a investitiilor facute in infrastrucutra de colectare separata si pe baza parteneriatelor incheiate cu autoritatile locale si operatorii de salubritate, Eco-Rom Ambalaje a dezvoltat un sistem unitar de colectare separata, sistem ce deserveste peste 400 de localitati din Romania.

La ora actuala peste 2.787 de companii din Romania, (producatori si importatori de produse ambalate, producatori si importatori de ambalaje de desfacere, retaileri) au transferat responsabilitatea reciclarii ambalajelor la Eco-Rom Ambalaje si peste 200 de companii de management al deseurilor au incheiat parteneriate de colaborare cu Eco-Rom Ambalaje.

  • 75% din obligatiile Romaniei la Uniunea Europeana sunt indeplinite de catre Eco-Rom Ambalaje
  • Au fost indeplinite cu succes toate obiectivele legal stabilite pentru perioada 2004 – 2013
  • 9 milioane de locuitori au acces la infrastructura de colectare separata implementata de catre Eco-Rom Ambalaje

Experienta acumulata  la nivel national precum si expertiza europeana dobandita ca membru al organizatilor PRO Europe www.pro-e.org, ISWA http://www.iswa.org/ si EXPRA http://www.expra.eu/ pozitioneaza Eco-Rom Ambalaje ca expert incontestabil in activitatea de management al ambalajelor si deseurilor de ambalaje.

Misiunea Eco-Rom Ambalaje

“Misiunea noastra este reciclarea deseurilor de ambalaje astfel incat Dumneavoastra sa va bucurati de deplina libertate in alegerea solutiilor de ambalare pentru produsele pe care le produceti si comercializati.

Noi lucram pentru a elimina orice bariera sau restrictie pe intreg lantul ambalajului contribuind astfel la dezvoltarea afacerii Dumneavoastra.”

citeste mai mult

UntitledInca din anul 2004, concomitent cu eforturile depuse in construirea unui sistem national durabil si performant capabil sa asigure si sa garanteze industriei romanesti precum si autoritatilor statului atingerea obiectivelor legale de valorificare si reciclare, Eco-Rom Ambalaje a dezvoltat constant portofoliul de servicii oferite clientilor sai. citeste mai mult

error: Content is protected !!