Marca Punctul Verde

Marca Punctul Verde a apărut în 1995, când organizația Duales System Deutschland AG, Germania, a decis transferarea dreptului de folosire a mărcii sale înregistrate către o organizație europeană, “Packaging Recovery Organisation Europe s.p.r.l.”- P.R.O. EUROPE www.pro-e.org .

Marca Punctul Verde este un simbol al companiilor responsabile din punct de vedere social, întrucât s-au angajat financiar ca ambalajele produselor introduse pe piața națională să fie colectate separat de la populație, reciclate și valorificate în conformitate cu obiectivele legal stabilite.

Dreptul de aplicare a mărcii Punctul Verde pe ambalajele introduse pe piața națională se acordă, pe bază de contract de sublicență, companiilor integrate în sistemul organizat de către Eco-Rom Ambalaje precum și acelor companii care fac dovada valorificării și reciclării propriilor ambalaje conform obiectivelor de reciclare legal stabilite.

Drepturile asupra mărcilor sunt reglementate de Legea nr. 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice.
Potrivit prevederilor Art. 35 alin. 2: Titularul mărcii poate cere instanței judecătorești competente să interzică terților să folosească, în activitatea lor comercială, fără consimțământul titularului […] un semn care, dată fiind identitatea sau asemănarea sa cu marca ori dată fiind identitatea sau asemănarea produselor sau serviciilor cărora li se aplică semnul cu produsele sau serviciile pentru care marca a fost înregistrată, ar produce în percepția publicului un risc de confuzie, incluzând și riscul de asociere a mărcii cu semnul. În aplicarea prevederilor alin. 2, titularul mărcii poate cere să fie interzise terților, în special:

  • aplicarea semnului pe produse sau ambalaje;
  • oferirea produselor sau comercializarea ori deținerea lor în acest scop sau, după caz, oferirea sau prestarea serviciilor sub acest semn;
  • importul sau exportul produselor, sub acest semn;
  • utilizarea semnului pe documente sau pentru publicitate.

În cazul aplicării mărcii Punctul Verde pe ambalaje, fără a se respecta cerințele legale, Eco-Rom Ambalaje își rezervă dreptul de a acționa în instanță pentru apărarea drepturilor sale asupra mărcii.

Obținerea dreptului de utilizare a mărcii se realizează pe baza unei proceduri interne aplicată uniform tuturor companiilor din România:

  • Se completează și se transmite către Eco-Rom Ambalaje formularul Cerere contract de sublicență pentru utilizarea mărcii  Punctul Verde. Solicită formular
  • În urma solicitării, Eco-Rom Ambalaje va transmite, prin poștă, doua exemplare ale contractului de sublicență, precum și identitatea vizuală a mărcii în format electronic.

ACCESIBILITATE:

Clienții Eco-Rom Ambalaje beneficiază în mod GRATUIT de acest serviciu în baza unei solicitări prealabile care se poate face în sistemul ONLINE, prin email: [email protected] sau prin apelarea la numărul de telefon: +4021.413.08.44.

Eco-Rom Ambalaje răspunde la solicitările clienților organizând întâlniri online pe platforma Zoom, în funcție de disponibilitatea și gradul de ocupare a serviciului.

Privacy Preference Center

Preferință

Preferință

Marketing

Marketing

Statistici

Statistici

Other

×

Salut!

Dă click pe iconița de mai jos și discută cu unul dintre colegii noștri pe WhatsApp sau trimite-ne un email pe adresa [email protected]

× Salut! Cu ce te putem ajuta?