Calcul Emisii CO₂eq

Rapoartele IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change)  atrag atenția asupra faptului că emisiile de gaze cu efect de seră (GES) rezultate din activitățile antropice au o contribuție decisivă la încălzirea continuă a climei terestre și că, în abssența unor măsuri hotărâte, există riscul ca schimbările climatice să aibă consecințe grave, ca de exemplu:

  • Creșterea frecvenței de apariție a fenomenelor extreme (uragane, furtuni);
  • Accentuarea fenomenului de deșertificare;
  • Topirea ghețarilor, creșterea nivelului global al mărilor și oceanelor și a acidificării apelor acestora;

Legat de această abordare, în Strategia Națională a României privind Schimbările Climatice 2013 – 2020 se stabilesc următoarele obiective asumate de România până în 2020 (anul de referință este 1990):

  • reducerea gazelor cu efect de seră cu 20%;
  • reducerea consumului final de energie cu 20% prin creşterea eficienţei energetice;
  • producerea a 20% din necesarul de energie din surse regenerabile;

Pentru a putea compara impactul de mediu în termeni de „schimbări climatice” a diferitelor emisii de GES, deoarece potențialul de încălzire diferă de la gaz la gaz, experții internaționali s-au pus de acord pentru a utiliza termenul de CO2 echivalent (CO2eq),  folosind factori de echivalență care se referă la potențialul de încălzire. Factorii de echivalență între GES și CO2 sunt definiți pentru o perioadă dată de timp (20, 100 sau 500 ani) și sunt în mod regulat actualizați prin referințele IPCC. Echivalența descrie, pentru un anumit amestec și cantități de gaze, același potențial de încălzire în W/m2 – („global warming potential” = GWP), atunci când măsurătorile se referă la un anumit interval de timp (de obicei 100 de ani).

Sectorul deșeurilor oferă un portofoliu de tehnologii eficiente și demonstrate practic, care pot contribui la reducerea emisiilor de GES. Tehnologiile trebuie adaptate și implementate în conformitate cu tradițiile și nevoile locale astfel servind la economii globale semnificative ale emisiilor de GES.

ACCESIBILITATE:

Clienții Eco-Rom Ambalaje beneficiază în mod GRATUIT de acest serviciu în baza unei solicitări prealabile care se poate face în sistemul ONLINE, prin email: [email protected] sau prin apelarea la numărul de telefon: +4021.413.08.44.

Eco-Rom Ambalaje răspunde la solicitările clienților organizând întâlniri online pe platforma Zoom, în funcție de disponibilitatea și gradul de ocupare a serviciului.

Privacy Preference Center

Preferință

Preferință

Marketing

Marketing

Statistici

Statistici

Other

×

Salut!

Dă click pe iconița de mai jos și discută cu unul dintre colegii noștri pe WhatsApp sau trimite-ne un email pe adresa [email protected]

× Salut! Cu ce te putem ajuta?