Eco-Rom Ambalaje este prima organizație de profil, înființată în 2003 cu scopul îndeplinirii obiectivelor de reciclare și valorificare a deșeurilor de ambalaje în numele companiilor responsabile care introduc produse ambalate pe piața națională.  Fondatorii, inițiatori ai implementării instrumentului economic privind răspunderea extinsă a producătorului în România, sunt printre cei mai importanți producători și importatori de produse ambalate, și anume: Argus, Chipita România, Coca-Cola HBC România, Heineken România, Quadrant Amroq Beverages, Mars România, Munplast, Tetra Pak România, Maspex România, Unilever South Central Europe, Ursus Breweries și Bergenbier S.A..

Prin mecanismul de transfer al responsabilității, de peste 20 ani, Eco-Rom Ambalaje îndeplinește o misiune de interes public, contribuind astfel la protecția mediului înconjurător și atingerea obiectivelor naționale stabilite prin Directivele Europene în materie. Acest sistem este similar celor implementate la nivelul UE și aduce importante beneficii economice, sociale și de mediu, prin mobilizarea unor importante cantități de deșeuri de ambalaje către reciclare.

Experienţa acumulată la nivel naţional precum şi expertiza europeană dobândită prin afilierea la organizaţia PRO EUROPE în anul 2005 www.pro-e.org, şi prin calitatea de membru fondator al organizaţiei EXPRA, începând cu anul 2013 http://www.expra.eu/, poziţionează Eco-Rom Ambalaje ca expert incontestabil în activitatea de management al ambalajelor şi deşeurilor de ambalaje.

Începând  din anul 2020, am devenit membru al Asociației OIREP Ambalaje (AOA) https://oirep.ro/,  organizație profesională, neguvernamentală, non-profit, apolitică și independentă, care urmărește promovarea intereselor membrilor în contextul desfășurării activității specifice acestora în domeniul gestionării ambalajelor și deșeurilor de ambalaje, în raport cu autoritățile române și ale Uniunii Europene, vizând asigurarea unui cadru legal optim dpdv financiar și operațional pentru implementarea eficientă a Răspunderii Extinse a Producătorilor în deplină conformitate cu legislația națională și Directivele Europene în materie.

Începând cu luna noiembrie 2023 Eco-Rom Ambalaje este membru în Asociația Coaliția pentru Economie Circulară (CERC), asociație care promovează la nivel național obiectivele cheie ale pachetului de economie circulară al Comisiei Europene, respectiv de a stimula dezvoltarea de noi piețe și modele de afaceri, contribuind astfel la creșterea economică și la crearea de noi locuri de muncă (www.economiecirculara.eu).

Plecând de la serviciul de bază “preluarea responsabilităţii privind îndeplinirea obiectivelor de valorificare şi reciclare a deşeurilor de ambalaje” Eco-Rom Ambalaje a dezvoltat servicii de înalta calitate menite să răspundă evoluţiei nevoilor şi standardelor impuse de către industrie.

Privind în urmă la ultimii 20 de ani de activitate, nu putem sa nu remarcăm o serie de realizări cu un impact major asupra industriei:

  • Volumul de materiale ce ne-au fost încredințate de peste 4300 de companii producătoare și importatoare de bunuri ambalate – peste 7 milioane de tone de ambalaje.
  • Volumul de materiale prelucrate – peste 3,4 milioane de tone de deșeuri de ambalaje valorificate, din care 3,3 milioane de tone reciclate.
  • Dezvoltarea primului sistem online de transmitere și gestionare a datelor privind cantitățile de ambalaje introduse pe piața națională și valorificarea/ reciclarea acestora.
  • Demararea primelor proiecte de colectare separată de la populație și din incinta instituțiilor publice centrale și locale. Camera Deputaților din Parlamentul Romaniei și Primaria Municipiului Bucuresti find primele care au beneficiat de acest serviciu.
  • Datorită aportului financiar al clienților săi, Eco-Rom Ambalaje a investit în infrastructura de colectare separată 26.893.226  lei și a pus la dispoziție peste 18.900 de containere ce deservesc populația la nivel național
  • Realizarea cercetărilor asupra percepțiilor și atitudinilor românilor privind colectarea separată a deșeurilor de ambalaje prin editarea unor studii importante:

– sondaj la nivel național pentru evaluarea nivelului de informare și conștientizare al populației în privința colectării separate.

– studiu: percepții, atitudini și participare la colectarea separată și reciclarea deșeurilor de ambalaje generate în gospodării.

  • Lansarea unor multiple campanii naționale de informare, educare și responsabilizare cu privire la colectarea separată a deșeurilor de ambalaje, printre care enumeram:
  1. “Orașul Reciclării“, în cadrul căreia au participat peste 50 de primari.
  2. “Intră în joc! Colectează selectiv deșeurile de ambalaje!”
  3. “Ai idee câte lucruri folositoare ai aruncat la gunoi?”
  4. “Ai selectat? Ai reciclat!”
  5. “Colectează selectiv! Transformă deșeurile de ambalaje în premii”
  6. “Reciclare pentru destresare”

Privacy Preference Center

Preferință

Preferință

Marketing

Marketing

Statistici

Statistici

Other

×

Salut!

Dă click pe iconița de mai jos și discută cu unul dintre colegii noștri pe WhatsApp sau trimite-ne un email pe adresa comercial@ecoromambalaje.ro

× Salut! Cu ce te putem ajuta?