Newsletter

Noua strategie europeană pentru materialele plastice anunță modificări importante pentru toți cei implicați pe lanțul de valoare al ambalajelor

În ianuarie anul acesta Uniunea Europeana a adoptat strategia privind materialele plastice în care sunt prevazute o serie măsuri în privința ambalajelor care merită o atenție sporită din partea producătorilor, OTR, autorități, colectori, reciclatori și cetățeni. Conform prevederilor toate ambalajele din plastic de pe piața UE vor deveni ușor reciclabile până în 2030, astfel încât prin reciclare sporită, ecodesign și reutilizare să se reducă cantitatea de deșeuri de plastic.

„În fiecare an, europenii generează 25 de milioane de tone de deșeuri din plastic, însă mai puțin de 30 % sunt colectate pentru a fi reciclate. În întreaga lume, plasticul reprezintă 85 % din deșeurile de pe plaje’’ se arată în comunicatul de presă al UE.

În încercarea de a reduce impactul plasticului asupra mediului înconjurător, strategia adoptată prevede o serie de măsuri prin  care produsele, inclusiv ambalajele, vor fi concepute, fabricate, folosite și reciclate.

Cu privire la ambalaje, strategia are în vedere  reglementări noi care vizează creșterea cererii conținutului de plastic reciclat și îmbunătățirea posibilităților  de reciclare a plasticului utilizat. Acestea vor fi posibile prin îmbunătățirea concepției și inovării pentru a face materialele plastice mai ușor de reciclat, optimizarea și standardizarea sistemului de  colectare separată și sortare, modernizarea și extinderea capacităților de sortare și a celor de reciclare.

Comisia Europeană va analiza modalitățile de maximizare a impactului noilor norme referitoare la răspunderea extinsă a producătorului și modul de sprijin a dezvoltării unor stimulente economice pentru a recompensa opțiunile de proiectare a ambalajelor durabile. În plus, se va analiza posibilitatea stabilirii unui nou obiectiv de reciclare pentru 2030 pentru ambalajele din materiale plastice, având în vedere că în prezent în Pachetul Economiei Circulare este prevăzut ca în 2025 obiectivul de reciclare pentru deșeurile de ambalajele din materiale plastice  să atingă 60% (față de 22,5% în prezent).

strategie-ue-plastice

Comenteaza

Misiunea Eco-Rom Ambalaje

“Misiunea noastra este reciclarea deseurilor de ambalaje astfel incat Dumneavoastra sa va bucurati de deplina libertate in alegerea solutiilor de ambalare pentru produsele pe care le produceti si comercializati.

Noi lucram pentru a elimina orice bariera sau restrictie pe intreg lantul ambalajului contribuind astfel la dezvoltarea afacerii Dumneavoastra.”

citeste mai mult

UntitledInca din anul 2004, concomitent cu eforturile depuse in construirea unui sistem national durabil si performant capabil sa asigure si sa garanteze industriei romanesti precum si autoritatilor statului atingerea obiectivelor legale de valorificare si reciclare, Eco-Rom Ambalaje a dezvoltat constant portofoliul de servicii oferite clientilor sai. citeste mai mult

error: Content is protected !!