Caracteristici & Evaluare

CARACTERISTICI

  • Abordare europeana unitara. 

Proiect comun realizat de catre reprezentantii a 25 de state din Europa angajate in implementarea principiului „Responsabilitatii Extinse a Producatorului”.

  • Metodologie performanta 

Metodologia utilizata pentru calcularea emisiilor/emisiilor evitate de CO2 echivalent urmeaza o abordare de evaluare a ciclului de viata (LCA-Life Cycle Analysis), respectand recomandarile standardelor ISO 14040 si ISO 14044, atunci cand este posibil, in sine calculul fiind bazat pe notiunea de impact evitat – materialele obtinute prin reciclare sau energia recuperata din deseurile de ambalaje inlocuiesc materiile prime si energia generata in plan national.

Sistemul ia in considerare un impact unic asupra mediului si anume „Potentialul de Incalzire Globala pe 100 de ani (GWP100), iar metodologia se bazeaza pe cele mai bune date si ipoteze disponibile si reprezentative pentru contextul european.

  • Acoperire globala    

Modelul  sistemului acopera toate tipurile de ambalaje si materiale precum si schemele de colectare, sortare si tratare a deseurilor de ambalaje existente in cadrul celor 25 de organizatii implicate.  Etapele acoperite de sistemul de calcul se refera la:

  • Colectarea deseurilor de ambalaje;
  • Sortarea deseurilor de ambalaje;
  • Tratarea: reciclarea materiala sau recuperarea de energie.

 

EVALUARE

  • Nivelul 1 – Evaluarea la nivelul sistemelor de management al deseului.

Instrumentul permite modelarea sistemului global de „waste management” prin introducerea cantitatilor de deseuri de ambalaje care intra in fiecare etapa a procesului (colectare, sortare, tratare) si calcularea emisiilor globale ale gazelor cu efect de sera (CO2 echivalent).

  • Nivelul 2 – Evaluarea la nivelul cantitatilor licentiate

Eco-Rom Ambalaje  completeaza cantitatile de ambalaje puse pe piata de catre clienti. Emisiile de gaz cu efect de sera evitat sunt calculate pe baza datelor de evaluare de la nivelul 1.

 

Misiunea Eco-Rom Ambalaje

“Misiunea noastra este reciclarea deseurilor de ambalaje astfel incat Dumneavoastra sa va bucurati de deplina libertate in alegerea solutiilor de ambalare pentru produsele pe care le produceti si comercializati.

Noi lucram pentru a elimina orice bariera sau restrictie pe intreg lantul ambalajului contribuind astfel la dezvoltarea afacerii Dumneavoastra.”

citeste mai mult

UntitledInca din anul 2004, concomitent cu eforturile depuse in construirea unui sistem national durabil si performant capabil sa asigure si sa garanteze industriei romanesti precum si autoritatilor statului atingerea obiectivelor legale de valorificare si reciclare, Eco-Rom Ambalaje a dezvoltat constant portofoliul de servicii oferite clientilor sai. citeste mai mult

error: Content is protected !!