Calcul emisii CO2

Rapoartele IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change)  atrag atentia asupra faptului ca emisiile de gaze cu efect de sera (GES) rezultate din activitatile antropice au o contributie decisiva la incalzirea continua a climei terestre si ca, in absenta unor masuri hotarate, exista riscul ca schimbarile climatice sa aiba consecinte grave, ca de exemplu:

  • Cresterea frecventei de aparitie a fenomenelor extreme (uragane, furtuni);
  • Accentuarea fenomenului de desertificare;
  • Topirea ghetarilor, cresterea nivelului global al marilor si oceanelor si a acidificarii apelor acestora;

Legat de acesta abordare, in Strategia Nationala a Romaniei privind Schimbarile Climatice 2013 – 2020 se stabilesc urmatoarele obiective asumate de Romania pana in 2020 (anul de referinta este 1990):

  • reducerea gazelor cu efect de seră cu 20%;
  • reducerea consumului final de energie cu 20% prin creşterea eficienţei energetice;
  • producerea a 20% din necesarul de energie din surse regenerabile;

Pentru a putea compara impactul de mediul in termeni de „schimbari climatice” a diferitelor emisii de GES, deoarece potentialul de incalzire difera de la gaz la gaz, expertii internationali s-au pus de acord pentru a utiliza termenul de CO2 echivalent ( CO2eq),  folosind factori de echivalenta care se refera la potentialul de incalzire. Factorii de echivalenta intre GES si CO2 sunt definiti pentru o perioada data de timp (20, 100 sau 500 ani) si sunt in mod regulat actualizati prin referintele IPCC. Echivalenta descrie, pentru un anumit amestec si cantitati de gaze, acelasi potential de incalzire in W/m2 – („global warming potential” = GWP), atunci cand masuratorile se refera la un anumit interval de timp (de obicei 100 de ani).

Sectorul deseurilor ofera un portofoliu de tehnologii eficiente si demonstrate practic, care pot contribui la reducerea emisiilor de GES. Tehnologiile trebuie adaptate și implementate în conformitate cu traditiile si nevoile locale astfel servind la economii globale semnificative ale emisiilor de GES.

 

Misiunea Eco-Rom Ambalaje

“Misiunea noastra este reciclarea deseurilor de ambalaje astfel incat Dumneavoastra sa va bucurati de deplina libertate in alegerea solutiilor de ambalare pentru produsele pe care le produceti si comercializati.

Noi lucram pentru a elimina orice bariera sau restrictie pe intreg lantul ambalajului contribuind astfel la dezvoltarea afacerii Dumneavoastra.”

citeste mai mult

UntitledInca din anul 2004, concomitent cu eforturile depuse in construirea unui sistem national durabil si performant capabil sa asigure si sa garanteze industriei romanesti precum si autoritatilor statului atingerea obiectivelor legale de valorificare si reciclare, Eco-Rom Ambalaje a dezvoltat constant portofoliul de servicii oferite clientilor sai. citeste mai mult

error: Content is protected !!