Ambalaje si deseuri de ambalaje

Conform prevederilor legale operatorii economici, persoane juridice romane, sunt responsabili pentru intreaga cantitate de deseuri generate de ambalajele pe care le introduc pe piata nationala, dupa cum urmeaza:

  • Operatorii economici care introduc pe piata produse ambalate sunt responsabili pentru ambalajele primare, secundare si tertiare folosite pentru ambalarea produselor lor;
  • Operatorii economici care supraambaleaza produse ambalate individual in vederea revanzarii/redistribuirii sunt responsabili pentru ambalajele secundare si tertiare pe care le introduc pe piata.
  • Operatorii economici care introduc pe piata ambalaje de desfacere sunt responsabili pentru aceste ambalaje.
  • Operatorii economici care inchiriaza ambalaje sunt responsabili pentru ambalajele pe care le inchiriaza. Se inchiriaza ambalaje reutilizabile (navete, paleti), acestea declarandu-se prima data cand sunt introduse pe piata.

Operatorii economici, persoane juridice romane, responsabili pentru introducerea de ambalaje pe piata pot indeplini obiectivele de valorificare prin reciclare sau incinerare prin urmatoarele metode:

  • Individual, prin gestionarea deseurilor de ambalaje rezultate de la ambalajele proprii
  • Prin transfer de responsabilitate

Operatorii economici care genereaza deseuri au obligatia sa tina o evidenta a gestiunii acestora pentru fiecare tip de deseu generat.

Contactati acest serviciu

Misiunea Eco-Rom Ambalaje

“Misiunea noastra este reciclarea deseurilor de ambalaje astfel incat Dumneavoastra sa va bucurati de deplina libertate in alegerea solutiilor de ambalare pentru produsele pe care le produceti si comercializati.

Noi lucram pentru a elimina orice bariera sau restrictie pe intreg lantul ambalajului contribuind astfel la dezvoltarea afacerii Dumneavoastra.”

citeste mai mult

UntitledInca din anul 2004, concomitent cu eforturile depuse in construirea unui sistem national durabil si performant capabil sa asigure si sa garanteze industriei romanesti precum si autoritatilor statului atingerea obiectivelor legale de valorificare si reciclare, Eco-Rom Ambalaje a dezvoltat constant portofoliul de servicii oferite clientilor sai. citeste mai mult

error: Content is protected !!