Newsletter

Ministerul Mediului propune modificarii importante pentru gestiunea ambalajelor

La începutul lunii februarie au fost postate pe siteul Ministerului Mediului propuneri de modificări ale Legii cadru deșeuri (Legea 211/2011) și ale Legii privind modalitatea de gestionare a ambalajelor și a deșeurilor de ambalaje (Legea 249/2015) reunite în cadrul unei propuneri de ordonanță de urgență.

Principalele modificări vizează:

  • O gestionare distinctă a ambalajelor și deșeurilor de ambalaje, structurată pe ambalaje primare, secundare și terțiare, în funcție de modul de consum, respectiv în fluxul deșeurilor generate în gospodăriilor (deșeuri de ambalaje municipale) și în fluxul comercial-industrial (deșeuri de ambalaje secundare, terțiare și primare destinate exclusiv consumului industrial ).
  • Condiții noi privind îndeplinirea obiectivelor de reciclare și valorificare în mod individual de către operatorii economici responsabili și prin intermediul organizațiilor de transfer de responsabilitate (OTR).
  • Condiții noi de licențiere pentru OTR, inclusiv referitor la producătorii/asociatii care constituie OTR.
  • Obligații noi pentru modul de funcționare a OTR.
  • Prevederi importante pentru producători și comercianți referitor la modul de gestiune a ambalajelor.
  • Prevederi relevante pentru autoritățile locale în modul de gestiune a deșeurilor în general, a deșeurilor ambalaje municipale precum și relaționarea cu OTR.

 

Propunerile de modificări și nota de fundamentare pot fi vizualizate pe site-ul Ministerului Mediului:

http://www.mmediu.ro/articol/mm-supune-dezbaterii-publice-proiectul-de-oug-pentru-modificarea-si-completarea-legii-nr-211-2011-privind-regimul-deseurilor-si-a-legii-nr-249-privind-modalitatea-de-gestionare-a-ambalajelor-si-a-deseurilor-de-ambalaje/2487 .

modificari-gestiunea-ambalajelor

Comenteaza

Misiunea Eco-Rom Ambalaje

“Misiunea noastra este reciclarea deseurilor de ambalaje astfel incat Dumneavoastra sa va bucurati de deplina libertate in alegerea solutiilor de ambalare pentru produsele pe care le produceti si comercializati.

Noi lucram pentru a elimina orice bariera sau restrictie pe intreg lantul ambalajului contribuind astfel la dezvoltarea afacerii Dumneavoastra.”

citeste mai mult

UntitledInca din anul 2004, concomitent cu eforturile depuse in construirea unui sistem national durabil si performant capabil sa asigure si sa garanteze industriei romanesti precum si autoritatilor statului atingerea obiectivelor legale de valorificare si reciclare, Eco-Rom Ambalaje a dezvoltat constant portofoliul de servicii oferite clientilor sai. citeste mai mult

error: Content is protected !!