Publicatii & Informatii utile

Dezbatere bune practici

Ştiaţi că Austria este una dintre cele mai performante ţări în reciclarea deşeurilor? Rata de reciclare a deşeurilor de ambalaje este de aprox. 70% iar rata de valorificare a deşeurilor municipale este de peste 90%!

Recent Eco-Rom Ambalaje a organizat o dezbatere pentru a afla de la omologii săi, Altstoff Recycling Austria AG (ARA), elementele principale care au condus la aceste rezultate.

Did you know that Austria is one of the most successful countries in the field of recycling? The recycling rate of packaging waste is approx. 70% and the municipal waste recovery rate is over 90%! Recently,

Eco-Rom Ambalaje held a workshop to find out from its counterpart, Altstoff Recycling Austria AG (ARA), the main elements that led to these results.

Recent, Austria a optat pentru deschiderea pieţei transferului de responsabilitate, ceea ce a presupus modificarea sistemului printr-o modelare economică şi operaţională echidistantă şi simplificată a gestiunii deşeurilor de ambalaje generate în gospodăriile populaţiei.

La invitaţia Eco-Rom Ambalaje, ARA a prezentat la Bucureşti principalele elemente care au stat la baza acestor modificări.
În cadrul dezbaterilor am identificat câteva principii care au fundamentat construcţia unui sistem de succes, clar conturat, la care au subscris toate părţile interesate. Acestea au vizat :

· reglementarea unui mediu competitiv echidistant la nivelul organizaţiilor de transfer de responsabilitate (OTR);

· distingerea între deşeurile de ambalaje generate în gospodăriile populaţiei şi cele generate în sectorul industrial-comercial, respectiv raportarea acestora în mod distinct;

· deschiderea şi organizarea clară a pieţei de colectare şi valorificare a deşeurilor de ambalaje generate în gospodăriile populaţiei;

· elaborarea şi implementarea unor standarde minime pentru serviciile de colectare separată, prin dialog cu toate părţile interesate;

· eficientizarea utilizării infrastructurii de colectare separată existentă, dar nu dublarea acesteia, respectiv co-finanţarea sistemului de către OTR direct proporţional cu cota de piaţă a fiecăreia în parte.

Mulţumim ARA şi participării active a celor prezenţi – instituţii, structuri asociative ale autoritaţii locale, ale industriei şi OTR.

Comenteaza

Misiunea Eco-Rom Ambalaje

“Misiunea noastra este reciclarea deseurilor de ambalaje astfel incat Dumneavoastra sa va bucurati de deplina libertate in alegerea solutiilor de ambalare pentru produsele pe care le produceti si comercializati.

Noi lucram pentru a elimina orice bariera sau restrictie pe intreg lantul ambalajului contribuind astfel la dezvoltarea afacerii Dumneavoastra.”

citeste mai mult

UntitledInca din anul 2004, concomitent cu eforturile depuse in construirea unui sistem national durabil si performant capabil sa asigure si sa garanteze industriei romanesti precum si autoritatilor statului atingerea obiectivelor legale de valorificare si reciclare, Eco-Rom Ambalaje a dezvoltat constant portofoliul de servicii oferite clientilor sai. citeste mai mult

error: Content is protected !!