Newsletter

Ce se întâmplă cu deșeurile colectate separat?

În cursul lunii aprilie, Eco-Rom Ambalaje a organizat o vizită la stația de sortare a deșeurilor aparținând Urban SA pentru un grup de pasionați de protejarea mediului și de reciclarea deșeurilor, care s-au reunit prin intermediul facebook-ului pentru a vedea drumul parcurs de deșeuri.

Atunci când dialogul se mută din online în offline pentru a discuta despre reciclare și colectarea separată, cu deșeurile „față în față”, este cu atât mai folositor și mai captivant. Timp de aproximativ trei ore am dezbătut despre drumul parcurs de deșeuri de-acasă până la fabricile de reciclare; vizitatorii au aflat în detaliu ce se întâmplă într-o stație de sortare, au vorbit despre legi și obligații, despre opțiuni și soluții.

În stația de sortarea a companiei Urban SA sunt gestionate următoarele fracții: deșeuri reciclabile colectate în amestec  cu saci (fracția uscată), deșeuri voluminoase, deșeuri electrice și electronice, deșeuri textile și deșeuri stradale  (generate pe străzi). În prezent stația gestionează aproximativ 1500 tone de deșeuri pe luna și pentru viitor își propune să ajungă la 6000 tone lunar.

Din fluxul de deșeuri reciclabile colectate separat aproximativ 70% sunt trimise în capacitățile de reciclare. Ponderea deșeurilor care sunt valorificate energetic se situează între 25% și 45%, iar cea a deșeurilor care ajung să fie depozitate sunt în proporție de 5% până la 60%. Variațiile menționate depind de tipurile de deșeuri gestionate.

În sectorul 6 a fost demarat un nou program de colectare separată pentru deșeurile reciclabile, inclusiv deșeurile de ambalaje, amplasate în același sac, colectarea fiind efectuată de la fiecare unitate de locuințe. Pentru cei care locuiesc în sectorul 6, serviciul poate fi accesat prin contactarea de către persoanele care locuiesc la case sau de asociațiile de proprietari a operatorului Urban SA, la adresa de email: office@urbansa.ro.

20180403_141105

Comenteaza

Misiunea Eco-Rom Ambalaje

“Misiunea noastra este reciclarea deseurilor de ambalaje astfel incat Dumneavoastra sa va bucurati de deplina libertate in alegerea solutiilor de ambalare pentru produsele pe care le produceti si comercializati.

Noi lucram pentru a elimina orice bariera sau restrictie pe intreg lantul ambalajului contribuind astfel la dezvoltarea afacerii Dumneavoastra.”

citeste mai mult

UntitledInca din anul 2004, concomitent cu eforturile depuse in construirea unui sistem national durabil si performant capabil sa asigure si sa garanteze industriei romanesti precum si autoritatilor statului atingerea obiectivelor legale de valorificare si reciclare, Eco-Rom Ambalaje a dezvoltat constant portofoliul de servicii oferite clientilor sai. citeste mai mult

error: Content is protected !!