Newsletter

Bune practici pentru gestiunea deșeurilor din Quebec, Canada.

În perioada 11-12 aprilie, Maryse Vermette, Președinte&Director General, Eco Entreprises Québec s-a aflat în București, la invitația Eco-Rom Ambalaje.

waste

În scopul identificării unor soluții viabile pentru gestiunea deșeurilor de ambalaje din România, în ultimele 6 luni, Eco-Rom Ambalaje a facilitat vizita în România a unor importante organizații de transfer de responsabilitate din Austria și Italia , iar de curând a fost gazda colegilor canadieni.

În perioada 11-12 aprilie Maryse Vermette, Președinte&Director General, Eco Entreprises Québec (EEQ), s-a aflat în București, la invitația Eco-Rom Ambalaje, unde s-a întâlnit cu reprezentanți ai Ministerului Mediului și cei ai asociațiilor autorităților locale, și a vizitat o stație de sortare a deșeurilor municipale.

EEQ este o organizație privată, nonprofit, care implementează răspunderea extinsă a producătorilor în provincia Québec (aprox. 8,5 mil. locuitori) și care se ocupă atât de fluxul deșeurilor de ambalaje cât și de fluxul deșeurilor de hârtie-maculatură, mai puțin ziare.

Răspunderea companiilor producătoare de bunuri ambalate din Quebec este una exclusiv financiară, aceștia plătind prin intermediul EEQ costul net al eficienței serviciilor de colectare separată realizate de autoritățile locale prin sistemul de colectare din ușa-în-ușă cu containerul albastru.

Din 2005 și până în prezent, în numele celor aprox. 3400 membri (retaileri, producători de bunuri de larg consum, dar și generatorii de deșeuri de hârtie-maculatură), EEQ a finanțat municipalitățile cu peste 1 mld.CAD pentru gestiunea deșeurilor reciclabile (în medie 776.000 tone/an), fiind permanent preocupată de optimizarea sistemului prin menținerea unui cost net stabil pentru industrie și prin creșterea calității și a valorii deșeurilor valorificate, în contextul implementării în Canada a unei economii circulare.

În numărul următor al newsletterului vă vom prezenta și mai multe detalii despre sistemul din Quebec, Canada. EEQ este membră alături de Eco-Rom Ambalaje în cadrul EXPRA, Extended Producer Responsibility Alliance, ce reunește operatori de transfer de responsabilitate din 25 de state.

 

Comenteaza

Misiunea Eco-Rom Ambalaje

“Misiunea noastra este reciclarea deseurilor de ambalaje astfel incat Dumneavoastra sa va bucurati de deplina libertate in alegerea solutiilor de ambalare pentru produsele pe care le produceti si comercializati.

Noi lucram pentru a elimina orice bariera sau restrictie pe intreg lantul ambalajului contribuind astfel la dezvoltarea afacerii Dumneavoastra.”

citeste mai mult

UntitledInca din anul 2004, concomitent cu eforturile depuse in construirea unui sistem national durabil si performant capabil sa asigure si sa garanteze industriei romanesti precum si autoritatilor statului atingerea obiectivelor legale de valorificare si reciclare, Eco-Rom Ambalaje a dezvoltat constant portofoliul de servicii oferite clientilor sai. citeste mai mult

error: Content is protected !!