Stiri

Sinaia este ”Orașul Reciclării” în 2015 !

Competiția ,,Orașul Reciclării” adresată primăriilor municipiilor şi oraşelor din România cu scopul de îmbunătățire a serviciilor de colectare separată a deșeurilor de ambalaje și-a desemnat căștigătorii ediției a treia. Programul este organizat de Eco-Rom Ambalaje şi s-a desfăşurat în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2015.

 Oraşul Sinaia a fost desemnat marele câștigător al “bătăliei”.

Premiul obţinut i-a adus oraşului Sinaia nu doar titlul de ,,Oraşul Reciclării 2015”, dar şi amenajarea unui spațiu inedit de relaxare, un parc tematic cu mobilier realizat din materiale reciclabile. Locul al II-lea a fost obţinut de municipiul Mediaş. Oraşul se va bucura timp de o săptămână de vizita autocarului high-tech din cadrul programului educațional “Laboratorul Verde al Reciclării”, oferindu-le astfel elevilor claselor a III-a oportunitatea de a învăța, într-un mod dinamic și creativ, despre importanța colectării separate. Câmpia Turzii s-a clasat pe locul al III-lea câştigând organizarea unei campanii de informare și conștientizare a populației cu privire la importanța colectării separate a  deșeurilor de ambalaje.

În plus, au fost acordate și premii de excelență pentru municipalităţile care s-au implicat și evidențiat în mod deosebit anul acesta şi care au înregistrat evoluții de la o ediție la alta:

-pentru creşterea cantităţilor de deşeuri de ambalaje colectate separat de la populaţie: Galaţi

-pentru creşterea calităţii sistemului de colectare separată a deşeurilor de ambalaje: Târgu Jiu şi Bârlad

-pentru promovarea colectării separate a deşeurilor de ambalaje în rândul populaţiei: Piteşti, Sectorul 6 Bucureşti şi Făgăraş.

Celelalte oraşe înscrise în competiţie au obținut premii speciale, remarcându-se la una dintre categoriile:

– Cele mai multe deșeuri de ambalaje colectate separat per locuitor: Sfântu Gheorghe, Aiud, Târgu Secuiesc, Miercurea Ciuc, Zalău, Gura Humorului, Fălticeni şi Vaslui

– Un sistem calitativ de colectare separată a deşeurilor de ambalaje: Odorheiu Secuiesc, Ploieşti, Târgovişte, Slobozia, Craiova, Rădăuţi, Slatina, Sighetul Marmaţiei

– Cele mai multe deșeuri de ambalaje colectate separat, în total: Sectorul 1 Bucureşti, Arad, Constanţa, Cluj Napoca, Oradea, Focşani şi Suceava

– Implicarea în acţiuni de conștientizare a populației prin campanii de informare și promovare în presa locală: Tulcea, Roman, Câmpina, Drobeta Turnu Severin, Iaşi, Călăraşi şi Brăila

– Cele mai noi oraşe intrate în sistemul Eco-Rom Ambalaje care au implementat serviciul de colectare separată pentru populație: Reşiţa şi Adjud

– Primele oraşe care s-au înscris în competiţia Oraşul Reciclării 2015: Satu Mare, Bacău, Braşov, Deva, Otopeni

Criteriilor competiţiei au fost: calitatea serviciilor de colectare separată a deșeurilor de ambalaje (însemnând accesul populației la containerele colorate, aspectul acestora și corectitudinea depunerii separate a deșeurilor în containere), cantitatea de deșeuri colectate separat per locuitor și campaniile de conștientizare a populației cu privire la importanţa colectării separate a deşeurilor de ambalaje.

Competiția „Orașul Reciclării” s-a desfășurat sub patronajul Comisiei de Mediu și Echilibru Ecologic a Camerei Deputaților și al Ministerului Mediului Apelor si Padurilor și în parteneriat cu Asociația Municipiilor din România, Primăria Municipiului Bucureşti și Institutul pentru Politici Publice. Partenerii media ai proiectului au fost  Administrație.ro și Ziare.com.

Mai multe detalii despre competiţia „Orașul Reciclării” şi informaţii despre colectarea separată a deşeurilor de ambalaje pot fi aflate accesând site-ul  www.ColecteazaSelectiv.ro.

 

Competiția „Orașul Reciclării” a fost inițiată de Eco-Rom Ambalaje în 2012 și se află la a treia ediție.

Obiectivul proiectului este acela de a implica şi mobiliza primăriile de municipiu pentru ca serviciile de colectare separată a deşeurilor de ambalaje să se desfăşoare în cele mai bune condiţii şi cantităţile colectate să continue să crească.

Câştigătorii primelor două ediţii au fost municipiile Tulcea şi Sfântu Gheorghe.

În 2015, 46 de municipii și orașe în care Eco-Rom Ambalaje susţine dezvoltarea serviciilor de colectare separată, au răspuns pozitiv chemării la luptă: Adjud, Aiud, Arad, Bacău, Bârlad, Braşov, Brăila, Sectorul 6 Bucureşti, Sectorul 1 București, Câmpia Turzii, Câmpina, Călărași, Cluj Napoca, Constanţa, Craiova, Deva, Drobeta Turnu Severin, Făgăraş, Fălticeni, Focşani, Galaţi, Gura Humorului, Iaşi, Mediaş, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Otopeni, Piteşti, Ploieşti, Rădăuţi, Reşiţa, Roman, Satu Mare, Sfântu Gheorghe, Sighetu Marmaţiei, Sinaia, Slatina, Slobozia, Suceava, Târgovişte, Târgu Jiu, Târgu Secuiesc, Tulcea, Vaslui și Zalău.

 

 

 

Comenteaza

Misiunea Eco-Rom Ambalaje

“Misiunea noastra este reciclarea deseurilor de ambalaje astfel incat Dumneavoastra sa va bucurati de deplina libertate in alegerea solutiilor de ambalare pentru produsele pe care le produceti si comercializati.

Noi lucram pentru a elimina orice bariera sau restrictie pe intreg lantul ambalajului contribuind astfel la dezvoltarea afacerii Dumneavoastra.”

citeste mai mult

3.056 companii au transferat responsabilitatea reciclarii la Eco-Rom Ambalaje.
9,4 milioane de locuitori au acces la infrastructura de colectare separata asigurata de catre Eco-Rom Ambalaje
376.094 mii de tone deseuri de ambalaje reciclate prin Eco-Rom Ambalaje in anul 2014

Untitled Inca din anul 2004, concomitent cu eforturile depuse in construirea unui sistem national  durabil si performant capabil sa asigure si sa garanteze industriei romanesti precum si  autoritatilor statului atingerea obiectivelor legale de valorificare si reciclare,  Eco-Rom      Ambalaje a dezvoltat constant portofoliul de servicii oferite clientilor sai. citeste mai mult