Elaborarea planului de prevenire

Cantitatea de deseuri, in general, respectiv cantitatea de deseuri de ambalaje, in special a crescut semnificativ in ultimele decenii, astfel incat este nevoie sa ne indreptam eforturile pentru a identifica mecanismele cele mai adecvate pentru a reduce impactul acestora asupra mediului.

In acest context, elaborarea planului de prevenire a generarii deseurilor de ambalaje este o actiune prioritara, deoarece contribuie la reducerea cantitatii de materii prime si a energiei utilizate pentru fabricarea de produse, la reducerea costurilor si la reducerea cantitatii de deseuri generate.

Planul de prevenire a generarii deseurilor de ambalaje necesita o abordare cuprinzatoare, care minimeaza impactul asupra deseurilor de ambalaje pe parcursul ciclului de viata, de la selectarea materiilor prime la gestionarea efecienta a deseurilor.

Un plan de Plan de Prevenire a generarii deseurilor de ambalaje trebuie sa ia in calcul cateva considerente de baza, si anume:

  • Gospodarirea resurselor si, respectiv, a deseurilor in amplasament;
  • Proiectarea unui produs;
  • Stabilirea de obiective si indicatori masurabili;
  • Tinte voluntare si alte instrumente.

Planul de prevenire a generarii deseurilor de ambalaje include 6 etape:

  • Initiere
  • Analiza situatiei existente
  • Identificarea optiunilor si alternativelor
  • Stabilirea obiectivelor si indicatorilor
  • Realizare planului de actiune
  • Implementarea, monitorizarea si revizuirea planului

Planul de prevenire a generarii deseurilor de ambalaje inseamna optimizarea ambalajului astfel incat impactul asociat asupra mediului sa fie diminuat la minim, iar acest lucru presupune evaluarea ambalajului pe intregul ciclu de viata.

Contactati acest serviciu

Misiunea Eco-Rom Ambalaje

“Misiunea noastra este reciclarea deseurilor de ambalaje astfel incat Dumneavoastra sa va bucurati de deplina libertate in alegerea solutiilor de ambalare pentru produsele pe care le produceti si comercializati.

Noi lucram pentru a elimina orice bariera sau restrictie pe intreg lantul ambalajului contribuind astfel la dezvoltarea afacerii Dumneavoastra.”

citeste mai mult

UntitledInca din anul 2004, concomitent cu eforturile depuse in construirea unui sistem national durabil si performant capabil sa asigure si sa garanteze industriei romanesti precum si autoritatilor statului atingerea obiectivelor legale de valorificare si reciclare, Eco-Rom Ambalaje a dezvoltat constant portofoliul de servicii oferite clientilor sai. citeste mai mult

error: Content is protected !!