Newsletter

Punctul Verde – marca internațională a responsabilității pentru ambalaje

Punctul Verde este o marcă internațională înregistrată. Aceasta arată cumpărătorului că firma producătoare sau importatoare a produselor respective este o companie responsabilă față de ambalajele sale și contribuie financiar la colectarea separată, sortarea și transportul deșeurilor de ambalajela capacitățile de reciclare și valorificare.

Punctul Verde a apărut în anii  ’90 în Germania, odată cu primul sistem prin care companiile producătoare de bunuri au început să se implice în gestionarea deșeurilor de ambalaje, respectiv Der Grune Punkt – Duales System Deutschland (DSD). Implicarea companiilor a fost reliefată consumatorilor prin marca Der Grune Punkt (Punctul Verde) ca simbol al faptul că respectivii producători sau importatori contribuie financiar și fac parte dintr-un sistem care gestionează deșeurile de ambalaje.

Sistemul s-a extins în mai multe țări iar dreptul de folosire a mărcii a fost transferat către Packaging Recovery Organisation Europe (PRO Europe).

În România, utilizarea mărcii se poate face prin intermediul unui acord cu Eco-Rom Ambalaje care deţine licenţa pentru Punctul Verde la nivel național, prin apartenența sa la PRO Europe.

Toate companiile producătoare sau importatoare de bunuri ambalate care folosesc sau doresc să plaseze marca Punctul Verde pe ambalajul unui produs aflat pe piață națională, trebuie să semneze un contract cu Eco-Rom Ambalaje prin care li se acordă dreptul și informațiile despre utilizarea acestei mărci.

Spune consumatorilor despre sustenabilitatea ambalajelor tale prin intermediul unei mărci internaționale recunoscute și intră in familia celor peste 400 miliarde de ambalaje care sunt anual etichetate cu marca Punctul Verde!

1

Comenteaza

Misiunea Eco-Rom Ambalaje

“Misiunea noastra este reciclarea deseurilor de ambalaje astfel incat Dumneavoastra sa va bucurati de deplina libertate in alegerea solutiilor de ambalare pentru produsele pe care le produceti si comercializati.

Noi lucram pentru a elimina orice bariera sau restrictie pe intreg lantul ambalajului contribuind astfel la dezvoltarea afacerii Dumneavoastra.”

citeste mai mult

UntitledInca din anul 2004, concomitent cu eforturile depuse in construirea unui sistem national durabil si performant capabil sa asigure si sa garanteze industriei romanesti precum si autoritatilor statului atingerea obiectivelor legale de valorificare si reciclare, Eco-Rom Ambalaje a dezvoltat constant portofoliul de servicii oferite clientilor sai. citeste mai mult