Publicatii & Informatii utile

Programul ECOLLECT a fost extins!

Astăzi, 9 septembrie 2015, de “ Ziua Europeană a Reciclării Bateriilor”, Eco-Rom Ambalaje în parteneriat cu Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor au anunţat extinderea programului ECOLLECT prin introducerea serviciului gratuit de colectare a bateriilor uzate în spaţiile de birouri. Până acum, prin intermediul acestui program, în clădirile de birouri se colectau separat doar deşeurile de hârtie-carton și plastic-metal.

De acest serviciu vor beneficia cele 400 de companii înscrise deja în programul ECOLLECT, dar şi oricare alt agent economic care îşi îndeplineşte obligaţiile de reciclare şi valorificare pentru deşeurile de ambalaje prin intermediul Eco-Rom Ambalaje şi care doreşte să se alăture acestei iniţiative de protejare a mediului înconjurător.

Din momentul lansării, noiembrie 2013 şi până în prezent, numărul persoanelor care au avut acces la colectarea separată a crescut, ajungând la peste 37.000 de angajaţi. Prin intermediul programului ECOLLECT au fost colectate separat 163.914 kg de deşeuri de ambalaje, dintre care 24.529 kg de plastic-metal şi 139.385 kg de hârtie-carton.

Punctele ECOLLECT vor fi dotate cu recipiente şi pungi speciale pentru colectarea bateriilor uzate. Fiecare angajat care colectează separat 20 de baterii portabile uzate va primi automat un blister de 4 baterii R6 noi şi este înscris în tragerea la sorţi lunară, având posibilitatea de a câştiga o tabletă – inițiativă de motivare ce face parte din campania Asociaţiei Sistemul Naţional de Reciclare a Bateriilor de stimulare a colectării bateriilor portabile uzate ,,Privește Partea Pozitivă”.

 

Scurt Istoric: Cum funcţionează serviciul de colectare separată a deşeurilor la birou?

Companiile care doresc să implementeze serviciul de colectare separată a deşeurilor la birou sunt invitate să acceseze platforma online www.ecollect.ro. Aici pot comanda simplu, rapid şi gratuit infrastructura necesară colectării separate a deșeurilor de hârtie-carton, plastic-metal (saci și containere speciale) și de baterii (containere speciale). Toată infrastructura din programul ECOLLECT este realizată din materiale reciclate, este reciclabilă şi poate fi oricând înlocuită în caz de deteriorare.

Tot aici companiile pot comanda şi serviciul gratuit de ridicare a deşeurilor şi de transport al acestora către reciclare. Acesta este asigurat de Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (pentru baterii) și de compania Antalis (pentru hârtie-carton și plastic-metal).În plus, pe aceeaşi platformă pot monitoriza transparent cantităţile de deşeuri colectate şi pot urmări istoricul comenzilor realizate.

Programul este gratuit pentru orice organizație client Eco-Rom Ambalaje din București și Sectorul Agricol Ilfov.

Mai multe detalii despre programul ECOLLECT pot fi găsite pe site-ul www.ecollect.ro.

Comenteaza

Misiunea Eco-Rom Ambalaje

“Misiunea noastra este reciclarea deseurilor de ambalaje astfel incat Dumneavoastra sa va bucurati de deplina libertate in alegerea solutiilor de ambalare pentru produsele pe care le produceti si comercializati.

Noi lucram pentru a elimina orice bariera sau restrictie pe intreg lantul ambalajului contribuind astfel la dezvoltarea afacerii Dumneavoastra.”

citeste mai mult

UntitledInca din anul 2004, concomitent cu eforturile depuse in construirea unui sistem national durabil si performant capabil sa asigure si sa garanteze industriei romanesti precum si autoritatilor statului atingerea obiectivelor legale de valorificare si reciclare, Eco-Rom Ambalaje a dezvoltat constant portofoliul de servicii oferite clientilor sai. citeste mai mult