Stiri

Laboratorul Verde al Reciclarii obtine National Energy Globe Award

Educaţia pentru reciclare pune România pe harta premiilor internaţionale pentru mediu

 15 iunie 2015 – Eco-Rom Ambalaje obține o nouă distincție națională care atestă performanțele și eficiența programului educațional Laboratorul Verde al Reciclării în România.

În urma unui proces de selecție în care au fost evaluate 1.500 de proiecte, din 150 de țări, Eco-Rom Ambalaje a obținut National Energy Globe Award, cea mai prestigioasă distincție națională care se acordă anual companiilor care inovează și dezvoltă soluții sustenabile în domeniul lor de activitate.

Distincția a fost oferită în data de 15 iunie 2015 în cadrul unei ceremonii oficiale, în prezența Dlui. Rudolf Lukavsky, Consilierul Comercial al Ambasadei Austriei la București.

„Ne bucurăm că, an de an, eforturile companiei Eco-Rom Ambalaje se traduc prin noi rezultate de impact și un loc de prestigiu pe harta țărilor care investesc în inovație și în educația pentru mediu.

Aportul financiar al producătorilor afiliaţi companiei în privinţa creşterii calităţii serviciilor publice de separare a deşeurilor de ambalaje nu ar avea rezultatele preconizate fără investiţiile în campaniile de schimbare a comportamentului în cele 530 de localităţi în care activăm.

În ultimii ani am facilitat accesul către o educaţie ecologică completă pentru mai mult de 100.000 de elevi din România – adică peste 10% din învățământul primar din România. Astfel, Laboratorul Verde al Reciclării consolidează parteneriatul cu autoritățile locale prin care reușim să schimbăm stilul de viață al românilor. Noul premiu recunoaște îndeplinirea cu succes a  acestor obiective.”, declară Sorin Cristian Popescu, Director General Eco-Rom Ambalaje.

Este cel de-al treilea an consecutiv în care proiectul Laboratorul Verde al Reciclării este recunoscut pentru formatul său inovator la o importantă competiție din domeniul responsabilității sociale.

La nivel european, proiectul a câştigat Golden Award for Excellence în cadrul competiţiei European CSR Awards, categoria Companii Mici şi Mijlocii. De asemenea, proiectul a primit Medalia de Argint în cadrul prestigioasei competiţii de comunicare International Business Awards (IBA). IBA a reunit peste 3.300 de nominalizări înscrise în diversele categorii deschise competiţiei, proiectul Laboratorul Verde al Reciclării fiind nominalizat la categoria Proiectul de Responsabilitate Socială al anului în Europa.

 

Despre Laboratorul Verde al Reciclării

Proiectul Laboratorul Verde al Reciclării se desfășoară la nivel național, încă din anul 2012. În interiorul laboratorului mobil, ficţiunea şi realitatea se suprapun de-a lungul a trei zone de activare. Aici, cei mici urmăresc o animație 3D pe tema colectării separate a deșeurilor de ambalaje, participă la o demonstrație de reciclare, dar și la un joc digital, dezvoltat sub forma unei competiții între clase.

Timp de trei ani, experiența Laboratorului Verde al Reciclării a ajuns la peste 24.000 de elevi de clasa a III-a, din aproximativ 240 de școli primare și 60 de orașe, dar și la peste 1.000 cadre didactice. Mai mult, peste 48.000 de scrisori despre rolul proiectului și importanța colectării au fost oferite părinților

 

Despre Eco-Rom Ambalaje

ECO – ROM AMBALAJE S.A. este o organizaţie înfiinţată la sfârşitul anului 2003 de un grup de companii care activează în România şi care au luat iniţiativa implementării sistemului de responsabilitate a producătorului şi importatorului, în ţara noastră. Acest sistem are ca scop îndeplinirea obligațiilor de reciclare a deșeurilor de ambalaje ce revin producătorilor şi importatorilor care pun pe piață produse ambalate.

Eco-Rom Ambalaje a început activitatea în 2004 cu 81 de companii care au aderat la sistemul organizaţiei, terminând anul 2014 cu 3.056 de companii responsabile în portofoliu.

Aportul industriei s-a ridicat la 43.440.065 milioane de lei în anul 2014.

Eco-Rom Ambalaje a preluat şi a îndeplinit cu succes, în fiecare an, obligaţiile de valorificare şi reciclare pe care şi le-a asumat pentru membrii săi. Organizația implementează şi dezvoltă în România un sistem de colectare separată a deşeurilor de ambalaje generate în sectoarele industrial-comerciale, cât şi în gospodăriile populaţiei (sistemul cu containere și saci), care contribuie semnificativ la realizarea ţintelor de colectare şi reciclare impuse României de către Uniunea Europeană.

În 2005-2006 Eco-Rom Ambalaje a demarat primele proiecte-pilot din România dedicate colectării separate a deşeurilor de ambalaje generate în gospodăriile populaţiei din 14 localități, prin intermediul a câte 10 puncte de colectare în fiecare oraș. Ulterior a realizat un model de parteneriat cu autorităţile locale şi operatorii de salubritate, parteneriate care s-au extins anual, la finalul anului 2014 cuprinzând 527 de localităţi. În cadrul acestor parteneriate, Eco-Rom Ambalaje a oferit autorităților locale peste 20.000 de containere, sprijină financiar serviciile de gestiune a deşeurilor şi realizează campanii de informare locale şi naţionale.

Din 2013, Eco-Rom Ambalaje este membru fondator al organizației internaționale Extended Producer Responsibility Alliance (EXPRA), membru al PRO Europe şi International Solid Waste Association (ISWA).

 

Energy Globe Award 1

 

 

Laboratorul Verde al Reciclarii

 

Zona animatie 3D

 

 

Zona Joc

 

 

Comenteaza

Misiunea Eco-Rom Ambalaje

“Misiunea noastra este reciclarea deseurilor de ambalaje astfel incat Dumneavoastra sa va bucurati de deplina libertate in alegerea solutiilor de ambalare pentru produsele pe care le produceti si comercializati.

Noi lucram pentru a elimina orice bariera sau restrictie pe intreg lantul ambalajului contribuind astfel la dezvoltarea afacerii Dumneavoastra.”

citeste mai mult

3.056 companii au transferat responsabilitatea reciclarii la Eco-Rom Ambalaje.
9,4 milioane de locuitori au acces la infrastructura de colectare separata asigurata de catre Eco-Rom Ambalaje
376.094 mii de tone deseuri de ambalaje reciclate prin Eco-Rom Ambalaje in anul 2014

Untitled Inca din anul 2004, concomitent cu eforturile depuse in construirea unui sistem national  durabil si performant capabil sa asigure si sa garanteze industriei romanesti precum si  autoritatilor statului atingerea obiectivelor legale de valorificare si reciclare,  Eco-Rom      Ambalaje a dezvoltat constant portofoliul de servicii oferite clientilor sai. citeste mai mult