Newsletter

Comportamentul responsabil în bucătărie: gătim sănătos și reciclăm ambalajele

În luna noiembrie a fost lansat un nou program educațional realizat în școlile din România, realizat de către echipa care organizează de câțiva ani mai multe evenimente gastronomice cunoscute sub numele de Sărbătoarea Gustului.

Eco-Rom Ambalaje s-a alăturat demersului lor educațional prin care peste 200.000 de elevi vor învăța despre alimentația sănătoasă, reducerea risipei alimentare și reciclarea deșeurilor.

Multe dintre ambalaje provin de la produsele alimentare. De aceea, odată cu inițiereaîn rândul copiilor aprimelor lecții despre alimentație și despre gust, este util să se formeze și un comportament responsabil față de mediu care derivă din activitatea zilnică de consum alimentar sau de prepararea meselor.

Programul educațional cuprinde o parte teoreticăși una practică. În cadrul orelor tematice,elevii vor învăța despre originea produselor alimentare, traseul acestora, modul în care trebuie păstrate, folosite și gătite. La acestea se adaugă o serie de lecții privind gesturile corelate cu protejarea mediului și a salvării resurselor naturale, cum ar fi economisirea energiei, reducerea risipei alimentare și colectarea separată a deșeurilor de ambalaje de restul deșeurilor menajere.

Transmiterea cunoștințelor și încurajarea comportamentului alimentar echilibrat, sănătos, durabil, eco-responsabil se face pe baza unui material didactic oferit tuturor elevilor, elaborat de echipa proiectului și aprobat de Ministerul Educației Naționale.

articol Sarbatoarea gustului-2

articol Sarbatoarea gustului-1

Comenteaza

Misiunea Eco-Rom Ambalaje

“Misiunea noastra este reciclarea deseurilor de ambalaje astfel incat Dumneavoastra sa va bucurati de deplina libertate in alegerea solutiilor de ambalare pentru produsele pe care le produceti si comercializati.

Noi lucram pentru a elimina orice bariera sau restrictie pe intreg lantul ambalajului contribuind astfel la dezvoltarea afacerii Dumneavoastra.”

citeste mai mult

UntitledInca din anul 2004, concomitent cu eforturile depuse in construirea unui sistem national durabil si performant capabil sa asigure si sa garanteze industriei romanesti precum si autoritatilor statului atingerea obiectivelor legale de valorificare si reciclare, Eco-Rom Ambalaje a dezvoltat constant portofoliul de servicii oferite clientilor sai. citeste mai mult

error: Content is protected !!