Stiri

A inceput o noua “batalie” pentru titlul de Orasul Reciclarii

Eco-Rom Ambalaje a strigat adunarea pentru reciclare! 32 de cetati pe frecventa, un singur învingator!

,,Continuam si anul acesta batalia simbolica intre primarii pentru titlul de Orasul Reciclarii 2014 cu si mai multe municipii înrolate în aceasta lupta comuna in vederea dezvoltarii sistemului de colectare separata. Chiar daca Romania a atins, prin aportul substantial al producatorilor de bunuri ambalate, obiectivul prevazut de legislatia europeana de reciclare a 60% din deseurile de ambalaje puse pe piata, în practica, la nivel operational, sistemele locale de gestiune a deseurilor înca sunt în constructie. Eco-Rom Ambalaje investeste anual 35% din aportul membrilor sai in parteneriatul cu autoritatile locale, iar rezultatul este unul important – peste 450 de acorduri incheiate cu autoritati admnistrative si un nivel de participare al populatiei cu 40% mai mare fata de acum 4-5 ani. Multumim celor care ni s-au alaturat programului Orasul Reciclarii si le dorim ca principale arme si muntii folosite în lupta sa fie aceleasi pe care si noi le folosim, respectiv: eficienta, performanta si transparenta.” a declarat Sorin Cristian Popescu, Director General Eco-Rom Ambalaje.

Perioada bataliei: 1 ianuarie – 30 iunie 2014

Cetatile înrolate32 de municipalitati în care Eco-Rom Ambalaje sustine dezvoltarea serviciilor de colectare separata au raspuns pozitiv chemarii la lupta: Arad, Bacau, Brașov, Bucuresti-Sectoarele 3 și 6, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Drobeta-Turnu Severin, Focsani, Iasi, Medias, Roman, Satu Mare, Sfantu Gheorghe, Slobozia, Targu Jiu, Tulcea, Zalau, Barlad, Braila, Calarasi, Constanta, Galati, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Ploiesti, Slatina, Suceava, Targu Secuiesc, Vaslui.

Fronturi de lupta: Primariile înscrise în competitie se vor lupta pe mai multe „fronturi”: cel al calitatii serviciilor de colectare separata a deseurilor de ambalaje, al celor mai bune „munitii” de constientizare si mobilizare a populatiei pentru a separa deseurile si, în final, al celor mai mari cantitati de deseuri de ambalaje colectate.

,,Obiectivul de reciclare, până în 2020, a 50% din deseurile menajere este extrem de ambitios si nu trebuie perceput doar ca o obligatie impusa Romaniei de Uniunea Europeana, ci reprezinta un baromentru al nivelului de curatenie si al calitatii mediului dar si al plus valorii create la nivelul locurilor de munca si oportunitatilor economice din gestiunea deseurilor si reciclarii. Obligatiile ce deriva din aceste obiective revin autoritatilor locale si tuturor generatorilor de deseuri, inclusiv populatiei. De aceea, rolul primarilor este să transmita comunitatilor pe care le conduc ca protejarea mediului nu este o optiune, ci un principiu de viata. Proiectul Orasul Reciclarii este o formă creativa de a-i sustine in aceasta directie si invit toate primariile sa lupte pentru orasul lor și pentru un viitor sustenabil, în care toate deseurile generate ajung la reciclare si nu la depozitare.” a declarat Rovana Plumb, Ministrul Mediului si Schimbărilor Climatice.

Marele premiu: La finalul celor 6 luni, castigatorul va obtine titlul de Orasul Reciclarii si marele premiu: o zona eco wi-fi, un spatiu inedit de relaxare, 100% eco si cu acces liber la internet în valoare de 12.000 euro.

,,Deseurile si gestiunea lor sunt o prioritate dar si o provocare, obligatia reducerii cu 15% a deseurilor depozitate fiind o misiune dificila a autoritatilor locale, dar nu imposibila. Eficienta în domeniul serviciilor publice nu poate exista decat prin implicare, obiective comune si strategii pe termen lung. Iar rolul nostru, al primarilor, este sa actionam în aceasta directie, urmarind, desigur, interesul comunitatii pe care o conduc. De aceea, felicit initiativa Eco-Rom Ambalaje de a continua acest proiect de succes si a sustine implicarea primariilor participante într-o competitie în care castigatorii sunt, de fapt, cetatenii.” a declarat Tudor Pendiuc, Presedintele Asociatiei Municipiilor din Romania.

Cele 32 de municipalitati inscrise în competitie însumeaza peste 4 milioane de locuitori din totalul de 9 milioane care au acces la sistemul de colectare separata a deseurilor de ambalaje cu sprijinul Eco-Rom Ambalaje. Organizatia a demarat primele proiecte pilot de colectare separata a deșeurilor de ambalaje, în parteneriat cu autoritatea locala si operatorii de salubritate desemnati, în anul 2005. În timp, a dezvoltat un model de parteneriat care condus la dezvoltarea serviciilor publice de profil în peste 450 localitati. Investitiile cumulate, constand în infrastructura de colectare separata pusa la dispozitia populatiei (containere colorate si saci pentru fiecare tip de material: hartie, sticla, plastic si metal), se ridicau la 22 milioane lei la finalul anului 2012.

Competitia Orasul Reciclarii este realizata sub patronajul Ministerului mediului si Schimbarilor Climatice si în colaborare cu Asociatia Municipiilor din Romania si cu Institutul pentru Politici Publice si este promovata de Administratie.ro si Domnuleprimar.ro.

Mai multe detalii despre editia a doua a competiției „Orașul Reciclarii” şi informatii despre colectarea separata a deseurilor de ambalaje pot fi aflate accesand site-ul  www.ColecteazaSelectiv.ro.

Pentru informatii suplimentare, va rugam contactati:

IMAGE PR – Ruxandra Popescu;

Telefon – +4 021.224.67.34/36; 0742.011.292;

E-mail – ruxandra.popescu@imagepr.ro

Comenteaza

Misiunea Eco-Rom Ambalaje

“Misiunea noastra este reciclarea deseurilor de ambalaje astfel incat Dumneavoastra sa va bucurati de deplina libertate in alegerea solutiilor de ambalare pentru produsele pe care le produceti si comercializati.

Noi lucram pentru a elimina orice bariera sau restrictie pe intreg lantul ambalajului contribuind astfel la dezvoltarea afacerii Dumneavoastra.”

citeste mai mult

3.056 companii au transferat responsabilitatea reciclarii la Eco-Rom Ambalaje.
9,4 milioane de locuitori au acces la infrastructura de colectare separata asigurata de catre Eco-Rom Ambalaje
376.094 mii de tone deseuri de ambalaje reciclate prin Eco-Rom Ambalaje in anul 2014

Untitled Inca din anul 2004, concomitent cu eforturile depuse in construirea unui sistem national  durabil si performant capabil sa asigure si sa garanteze industriei romanesti precum si  autoritatilor statului atingerea obiectivelor legale de valorificare si reciclare,  Eco-Rom      Ambalaje a dezvoltat constant portofoliul de servicii oferite clientilor sai. citeste mai mult