Stiri

ECOLLECT – Rezultate spectaculoase in primele 3 luni!

100 de companii din Bucureşti şi Ilfov, având în total un număr de aproximativ 3000 de  angajați, au ales să colecteze separat deşeurile de la birou, prin înscrierea în faza pilot a programului ECOLLECT. În primele 3 luni de la lansarea acestuia, s-au colectat peste 5.700 kg deşeuri de hârtie-carton şi aproximativ 700 kg deşeuri de plastic-metal.

Până în acest moment, inițiatorii programului au distribuit gratuit în Bucureşti şi Ilfov 5.450  de saci şi 3300 de containere pentru colectarea separată (dintre care 1864 containere pentru colectarea deşeurilor de hârtie / carton şi 1437 de containere pentru colectarea deşeurilor de plastic / metal).

“Serviciul ECOLLECT este o inovație pe piața românească iar rezultatele înregistrate până în acest moment ne indică faptul că programul este un pas înainte spre serviciile de management al deşeurilor ale viitorului. Le mulțumim tuturor organizațiilor care au devenit deja membre ECOLLECT şi le stăm în continuare la dispoziție tuturor companiilor care doresc să se înscrie în program, cu o platformă simplu de accesat şi flexibilă, precum şi cu toate resursele necesare pentru colectarea separată a deşeurilor de la birou”, declară Sorin Cristian Popescu, Director General Eco-Rom Ambalaje.

Partenerii Eco-Rom Ambalaje în programul ECOLLECT vorbesc despre aportul lor şi resursele implicate în implementarea serviciului.

Antalis şi-a concentrat  acțiunile din ultimii ani pe reducerea amprentei de carbon în achiziții, în lanțul de aprovizionare şi, începând cu noiembrie 2013, şi pe managementul deşeurilor, fiind partener al proiectului ECOLLECT. 12 maşini, din care 9 de 1,5 tone, 2 sortatori, 1 operator presă balotat şi 1 coordonator al secției de sortare-balotare specialist în managementul deşeurilor reciclabile sunt resursele utilizate în acest proiectpunctează Lorett Mincu, Managing Director Antalis.

Ca producător al sacilor Ecollect, care sunt realizați din materiale reciclate, suntem interesați ca acest program să ducă la rezultate bune deoarece am fi beneficiari direcți. Şi asta pentru că necesarul în prelucrarea materialelor reciclate din material plastic este mult mai mare decât resursele colectate din România iar noi, pentru a acoperi acest necesar, uneori chiar importăm materiale reciclate” spune Ing. Marcel Mihai Diaconu, Preşedinte Munplast.

 “Inițiativa Eco-Rom de a lansa pe piață un serviciu unic în România, programul de colectare separată la birou ECOLLECT, este una care poate aduce pe lângă efecte imediate şi o serie de avantaje pe termen lung în ceea ce priveşte o atitudine corectă, europeană, referitoare la reciclarea separată.  Acțiunile de acest gen direcționate spre stimularea colectării separate a deşeurilor, precum şi promovarea lor la nivel național, împreună cu implicarea companiilor care produc deşeuri şi a celor care le colectează, vor duce la o Românie mai curată precum şi  la un acces la materii prime refolosibile în locul celor primare obținute din surse naturalespune Remus Crăciun, Director General Ecopack Ghimbav.

Beneficiile aduse de serviciul ECOLLECT se simt deja, iar reprezentanții companiilor participante în faza pilot a programului vorbesc despre ele:

România este la început de drum în colectarea  separata a deşeurilor. Pentru respectarea dezideratelor de mediu din cadrul companiei noastre, nu simplu a fost să găsim cu adevărat un partener care să ofere servicii integrate de colectare separată, transport şi reciclare a deşeurilor. A fost o oportunitate că am găsit serviciul de colectare separată ECOLLECT a deșeurilor de hârtie-carton și plastic-metal de la birou. Serviciul ECOLLECT, prin originalitate şi inovație, ne ajută să colectăm separat, să transportăm şi să reciclăm deşeurile produse. Materialele promoționale, logistica şi interfața de comunicare sunt inedite şi logice, adaptându-se nevoilor prezente şi de viitor” punctează Ene Teodor – Safety, Environment, Quality Manager, Enel Green Power România.

Minodora Iacob, Environment Manager Linde Gaz România, adaugă: „ECOLLECT este o inițiativă frumoasă ce a apărut la timpul şi locul potrivit. Cutiile de carton în formatul accesibil oricărui spațiu, indiferent de dimensiuni, ce au fost puse la dispoziția fiecărui birou te îndeamnă să participi la ceea ce se cheamă protecție şi grijă față de mediul ce ne înconjoară şi încântă. Nu este un lucru complicat să te implici în protejarea mediului, dacă într-adevăr vrei. Reciclarea poate cuprinde mai mult decât hârtie, este un început şi încurajăm spre ținte mai înalte. Linde Gaz România va continua să implementeze proiectul ECOLLECT în  toate locațiile.

Companiile care activează în alte oraşe decât Bucureşti şi Ilfov şi doresc să acceseze în acest moment serviciul pot comanda gratuit infrastructura ECOLLECT, iar pentru serviciul de colectare sunt invitate să apeleze la un colector local. Pentru detalii, www.ecollect.ro sau tel:  +40.0372.735.015.

Despre Eco-Rom Ambalaje

ECO – ROM AMBALAJE S.A. este o organizație înființată la sfărşitul anului 2003 de un grup de companii care activează în România şi care au luat inițiativa implementării sistemului ”Der Grüne Punkt” – Punctul Verde, în țara noastră. Acest sistem are ca scop îndeplinirea obligațiilor de reciclare a deşeurilor de ambalaje ce revin producătorilor care pun pe piață produse ambalate.

Eco-Rom Ambalaje a început activitatea în 2004 cu 81 de companii care au aderat la sistemul companiei, urmând ca prima jumătate a anului 2013 să se încheie cu 2591 de companii responsabile în portofoliu.

Eco-Rom Ambalaje a preluat şi a îndeplinit cu succes, în fiecare an, obligațiile de valorificare şi reciclare pe care şi le-a asumat pentru membrii săi.

Eco-Rom Ambalaje implementează şi dezvoltă în România un sistem de colectare separată a deşeurilor de ambalaje ce vizează atât agenții economici, cât şi populația, care contribuie semnificativ la realizarea țintelor de colectare şi reciclare impuse României de către Uniunea Europeană.

În 2012, Eco-Rom Ambalaje a îndeplinit cu succes obiectivul legal de reciclare de 55% şi a valorificat 61% (398.463 tone) din cantitatea de deşeuri de ambalaje puse pe piață de membrii săi (651.126 tone). Creşteri semnificative în ceea ce priveşte cantitatea de deşeuri de ambalaje reciclată s-au înregistrat, în principal, la ambalajele de tip PET şi aluminiu. Astfel, la finalul anului 2012, au fost reciclate 2,7 miliarde de PET-uri (67.902 tone) şi 400 de milioane de doze de aluminiu (5.073 tone).

În prima jumătate a anului 2013, Eco-Rom Ambalaje a extins serviciile de colectare separată în 450 de localități, cu aproximativ 165 mai multe decât aceeaşi perioadă a anului trecut. Astfel, în prezent, aproximativ 45% din populația României – circa 9 milioane de români – au acces la sistemul de colectare separata prin cele aproximativ 17.500 pubele colorate puse la dispoziție de Eco-Rom Ambalaje.

Datorită rezultatelor obținute şi a susținerii permanente a industriei, respectiv a producătorilor de bunuri ambalate, în dezvoltarea şi eficientizarea sistemului de colectare separată a deşeurilor de ambalaje la nivel național, Eco-Rom Ambalaje îndeplineşte 80% din obligația de reciclare a României pentru deşeurile de

ambalaje (conform ANPM 2011).

Despre Punctul Verde

“Punctul Verde” este un simbol internațional care semnalează cumpărătorului că firma producătoare sau importatoare s-a angajat să îndeplinească obligațiile de reciclare şi valorificare a cantităților de ambalaje puse pe piață, prin contribuția la dezvoltarea sistemului de colectare separata de la populație.

Pentru informații suplimentare, va rugam contactati:

Mădălina Harbuz| madalina.h@propaganda.ro| +4075 102 63 17

PROPAGANDA | str. Latina nr.6| +4021 230 33 92

 

Comenteaza

Misiunea Eco-Rom Ambalaje

“Misiunea noastra este reciclarea deseurilor de ambalaje astfel incat Dumneavoastra sa va bucurati de deplina libertate in alegerea solutiilor de ambalare pentru produsele pe care le produceti si comercializati.

Noi lucram pentru a elimina orice bariera sau restrictie pe intreg lantul ambalajului contribuind astfel la dezvoltarea afacerii Dumneavoastra.”

citeste mai mult

3.056 companii au transferat responsabilitatea reciclarii la Eco-Rom Ambalaje.
9,4 milioane de locuitori au acces la infrastructura de colectare separata asigurata de catre Eco-Rom Ambalaje
376.094 mii de tone deseuri de ambalaje reciclate prin Eco-Rom Ambalaje in anul 2014

Untitled Inca din anul 2004, concomitent cu eforturile depuse in construirea unui sistem national  durabil si performant capabil sa asigure si sa garanteze industriei romanesti precum si  autoritatilor statului atingerea obiectivelor legale de valorificare si reciclare,  Eco-Rom      Ambalaje a dezvoltat constant portofoliul de servicii oferite clientilor sai. citeste mai mult